Fritidshemmens dag 2016

I maj månad firade Maria Parkskolans fritidshem ”Fritidshemmens dag”, en kär tradition som skolan håller fast vid. Under åren har vi haft många olika upplägg för dagen, med exempelvis clowntema och fjolårets succé ”Musik i kalabalik” med Johan Östberg och Helena Rask.

Tidigare år har vi inte riktigt synat vår verksamhet med kvalitetsglasögonen men under det senaste året har vi verkligen ställt vår kompetens på sin spets. Vad är det vi gör? Varför gör vi det? Och hur kan vi göra det ännu bättre till nästa år? Den senaste frågan ställde vi oss då självklart inför årets upplaga Fritidshemmens dag.

En punkt i läroplanen som vi inte utforskat riktigt, förrän i år, handlar om skolan och omvärlden. Eleverna ska få en inblick i närsamhället och dess arbets-, förenings- och kulturliv. Alla som arbetar i skolan ska verka för att utveckla kontakter med bland annat föreningsliv som kan berika den lärande miljön.

Vi kallade det i år – Fritids i rörelse! Nio olika föreningar bjöds in att hålla i prova-på-pass för 300 idrottssugna 6-10-åringar. I mixade grupper, med kartor i hand och gympaskor på fötterna, studsade barnen runt ett relativt stort område mellan idrotter som friidrott, cheerleading och brottning. Nio engagerade ledare från Helsingborgs föreningsliv gjorde allt för att våra barn skulle få en så positiv upplevelse av just deras expertisområde som möjligt.

Dagen flöt på oerhört smidigt tack vare minutiös planering, engagerad personal och solsken! När orken tagit slut serverades det korv, frukt och Festis till våra trötta, men lyckliga, barn.