Black out – För att främja sparandet av energi och miljö

För fyra år sedan startades Black out på Maria Parkskolan – och nu var det dags igen. Skolan släcktes ner för att främja sparandet av energi och vår miljö.

– Detta är ett samarbete mellan Maria Parkskolan, Måltidsservice och olika leverantörer. Vi vill göra något för eleverna och ge dem respekt för sparandet av energi, respekt för maten och för varandra. Vi vill stärka banden och skapa ett samarbete mellan skolorna och Måltidsservice, säger Kenneth Gregorius, vaktmästare på Maria Parkskolan.

Lektionerna hölls i mörka rum med lyktor och lunchen åts utomhus. Det blev ett lyckat evenemang där både barn och vuxna trotsade vädret. Med stor entusiasm och nyfikenhet kom alla för att äta sin lunch och kön ringlade sig lång ute på skolgården.

– Vi har en wok-panna på plats tillsammans med vår personal från Måltidsservice. Barnen äter från boxar och är väldigt positiva. Vi ville visa barnen att vi finns, vad vi jobbar med och visa att vi kan närvara i olika evenemang och tillställningar, berättar Lidija Marjanovic, köksområdeschef för Måltidsservice.